Velen komen naar Iten om datgene te doen wat Iten zo beroemd maakt; hardlopen. Wij kunnen je helpen om alles uit je training te halen, bijvoorbeeld door je advies te geven over je trainings schema, Keniaanse tempomakers voor je te regelen (die elke training met je meelopen, zodat je alle schitterende paden van Iten kunt ontdekken zonder te verdwalen), of door je te introduceren bij een groep Keniaanse atleten, zodat je je bij hen aan kunt sluiten.

Hugo van den Broek heeft Bewegingswetenschappen gestudeerd en heeft meer dan 20 jaar ervaring met hardlopen op een hoog niveau. Hij spreekt bijna dagelijks top atleten en coaches. De combinatie van praktische en theoretische kennis die hij in de afgelopen decennia heeft opgebouwd, gebruikt hij momenteel in zijn werk als coach. Hugo is de hoofdcoach van het prestiteuze Elite Distance Running Program (EDRP) in India, waarbij jonge talenten worden klaar gestoomd voor de internationale atletiek. In Kenia coacht hij een klein groepje topatletes.

EDRP2

Daarnaast coacht hij sinds kort lopers vanuit de hele wereld online. Zijn atleten komen uit de volgende landen: Australië, Hong Kong, Indonesië, India, Singapore, Dubai, Egypte, Italië, Luxemburg, Duitsland, Nederland, Engeland en IJsland. Hugo maakt een schema op maat voor lopers van elk niveau. Zijn atleten koppelen regelmatig terug hoe de training gaat – via e-mail of whatsapp – waarna het schema kan worden aangepast. Dit is inclusief advies over voeding, sportdrank, hoogte training en alle aspecten die met hardlopen te maken hebben. Voor meer info kunt u mailen met: vandenbroekhugo@gmail.com

DSC09397

Mocht je interesse hebben in een compleet georganiseerd hardloop kamp, compleet met workshops over de Keniaanse manier van trainen, ontmoetingen en praatjes met Keniaanse topatleten, een bezoek aan een Keniaans trainings kamp en nog veel meer; bekijk de website van onze partner The Kenya Experience op www.traininkenya.com

The Kenya Experience is opgericht door de Brit Gavin Smith, een goede vriend van Van den Broek and Kibet. Smith heeft enkele jaren in Iten gewoond. Gedurende zijn verblijf werkte hij, als assisent van de wereldberoemde coach Renato Canova, met vele Keniaanse topatleten. Smith begon toen The Kenya Experience en ontwierp een uniek programma. Deelnemers aan zijn kampen leren alles over de Keniaanse manier van trainen en leven. The Kenya Experience werkt met Keniaanse atleten uit Iten, die de deelnemers dagelijks begeleiden. Ook Hugo van den Broek werkt voor The Kenya Experience. Op de achtergrond zorgt hij ervoor dat alles loopt zoals gepland.

The Kenya experience organiseert 3 typen kampen:
  • Open kampen: met deelnemers van over de hele wereld
  • Privé kampen: wanneer je je eigen groep hebt
  • School kampen

Hier een paar foto's van drie verschillende Kenya Experience kampen: een ontmoeting met Olympisch kampioen 1500m Asbel Kiprop, een ontmoeting met tweevoudig wereldkampioen marathon Abel Kirui (links), plaatselijke atleet en jong talent Boaz Kipyego (midden) en 2.04 marathon loper Johnatan Mayo (rechts).

  DSC08693

with Abel Kirui