Misschien kom je niet alleen naar Kenia om te trainen, maar ook om wat meer te zien dan Iten. Kenia heeft veel schitterende natuur parken, vol met wilde dieren, die zeker een bezoekje waard zijn. De parken die het dichtst bij Iten in de buurt liggen, beschrijven we hieronder. We kunnen je assisteren in het bezoeken van deze parken. Zo kunnen we een privé auto en chauffeur voor je regelen, of accommodatie voor je boeken. Daarnaast kunnen we je helpen met het boeken van een trip, zowel luxe als goedkoop, naar andere parken, zoals  Maasai Mara National Reserve.

The foto's op deze pagina zijn gemaakt door de Canadees Jim Finlayson, die in ons guesthouse verbleef in 2014,  waarna hij naar de Maasai Mara vertrok waar hij deze schitterende fotos maakte.

 

Rimoi National Reserve

Vanuit het guesthouse kijkt u uit op dit park, dat beneden in de vallei ligt. Het ligt op minder dan een uur rijden van Iten - een schitterende route - dus het is eenvoudig te bezoeken binnen een dag. Rimoi is uniek qua landschap en biodiversiteit en is één van de weinige beschermede gebieden in de spectaculaire Kerio Vallei.  U vindt hier onder andere olifanten, buffels, luipaarden, impala's, nachtdieren en honderden vogel soorten. Het gebrek aan goed begaanbare wegen zorgt voor een avontuurlijke ervaring - al wordt het park in 2014 beter begaanbaar gemaakt.

 

DSC_0479

 

Lake Baringo (Baringo meer)

Lake Baringo is een zoet water meer van circa 22 km lang en 11 km wijd, met een vulkanische oorsprong, waar nog overal de overblijfselen van zijn te zien. Het meer ligt op 1100 meter hoogte en wordt omringd door bergen van circa 3000 meter hoogte. Aan de noordelijke kant van het eiland ligt de slapende vulkaar Karosi, 1449 meter hoog. Het meer is de woonplaats voor onder andere vele nijlpaarden en krokodillen, alsmede voor een grote verscheidenheid aan vogels en kleine reptielen. Girafs en andere grazers zijn aan de noordzijde van het meer te vinden.

Om bij het meer te komen moeten bezoekers langs de 'Baringo District Council Visitors and Statistics Centre' - dit komt men onderweg vanzelf tegen. Toegang is 200 ksh (2 euro) voor buitenlanders. Lake Baringo ligt op 2-3 uur rijden van Iten, maar de weg ernaartoe is schitterend. 

Meer vindt u op: www.lake-baringo.com

 

 DSC_0517

 

Lake Bogoria National Reserve (Bogoria meer)

Lake Bogoria is vooral beroemd vanwege twee dingen: de hete bronnen en de grote populatie flamingo's. Bij binnenkomst kunt u verse eieren kopen, welke u in de hete bronnen kunt koken. Meer vindt u op: www.lakebogoriareserve.com

Wat vaak wordt gedaan is het combineren van een bezoek aan Lake Bogoria en Lake Baringo, aangezien die niet ver uit elkaar liggen. Langs Lake Baringo liggen verschillende lodges and hotels, hoewel enkele daarvan in 2013 deels zijn overstroomd. Men zou eerst naar Lake Bogoria kunnen, om vervolgens naar Lake Baringo door te rijden, waar de nacht kan worden doorgebracht, om de volgende ochtend een boot tocht te maken op zoek naar krokodillen en nijlpaarden Het is ook mogelijk om beide meren op 1 dag te bezoeken en dezelfde dag terug te komen, hoewel dat vrij veel reistijd betekent. 

 

 DSC_0411c

 

Lake Nakuru National Park (Nakuru meer)

Lake Nakuru ligt op ongeveer 250 km van Iten, drieënhalf uur rijden. Het ecosysteem bestaat uit het meer, omgeven door bosrijk grasland. In het park zijn 56 verschillende soorten zoogdieren te zien, waaronder de witte neushoorn en vele buffels. Ook zijn er veel flamingo's en circa 450 vogel soorten. 

Lake Nakuru is een klein maar mooi park. Het heeft niet de weidse vergezichten die we kennen van, bijvoorbeeld, de Maasai Mara, maar is meer bosrijk. Het leuke aan dit park is dat het de bezoeker in staat stelt om binnen korte tijd veel verschillende dieren te zien. We kunnen je helpen bij het boeken van accommodatie en vervoer. 

 

 DSC_0469